Foto: AFP/Scanpix
Mīklainos apstākļos pazudušās Malaizijas pasažieru lidmašīnas meklēšanas darbos iesaistīts Ķīnas lidaparāts pirmdien Indijas okeānā pamanījis aizdomīgus priekšmetus, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua".

Ķīnas lidmašīnas apkalpe informē, ka aizdomīgie priekšmeti pamanīti uz dienvidrietumiem no Austrālijas, Indijas okeāna dienvidu daļā.

Par šo atklājumu informēts Austrālijas komandcentrs un Ķīnas ledlauzis, kas dodas ceļā uz šo vietu, kur pamanīti aizdomīgie priekšmeti.

Pēdējo dienu laikā meklēšanas darbi koncentrējušies Indijas okeāna reģionā aptuveni 2500 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pērtas.

Jau vēstīts, ka sestdien kāda lidmašīna šajā apgabalā pamanīja koka plātni, līdzīgi kādas tiek izmantotas kravu nostiprināšanai kuģos un lidmašīnās, un dažādu krāsu jostas un citus priekšmetus. Savukārt Ķīnas satelītu attēlos šajā pat rajonā tika konstatēts kāds liels peldošs objekts.

Aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777-200" pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapstākļiem vai citām grūtībām.

Meklēt pazudušo lidaparātu Malaizijai palīdz 25 citas valstis. Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks paziņojis, ka lidmašīnā kāds apzināti atslēdzis saziņas iekārtas un mainījis tās kursu.

Lidmašīnas meklēšana izvērsta 7,7 miljonu kvadrātkilometru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!