Pēc sestdien notikušās Mariupoles dzīvojamo kvartālu apšaudīšanas ar "Grad" raķetēm, kas laupīja 30 dzīvību, cilvēki cenšas tikt pāri pārdzīvotajam un ķeras pie postījumu novēršanas.

Brīvprātīgo organizācijas vāc palīdzību apšaudē cietušo māju iedzīvotājiem un aicina cilvēkus palīdzēt būvju remontdarbos, liecina "Hromadske" TV sižets.


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Mariupoles Vostočnij mikrorajonā pie baznīcas uzcelta palīdzības štāba telts, kur cietušie var vērsties pēc silta apģērba un maltītes. Tepat tiek ievākta informācijas par postījumiem. Pilsētas mērija sola nodrošināt pagaidu patvēruma vietu visiem, kas palikuši bez pienācīgas pajumtes.

Foto: AP/Scanpix

"Grad" apšaudē sestdien Mariupolē trāpīts 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem. Varasiestādes paziņoja, ka ir pastiprinātas milicijas patruļas, lai nepieļautu marodierismu.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tikmēr daudzās Ukrainas pilsētās svētdien, kas pasludināta par sēru dienu, notikuši bojāgājušo piemiņas pasākumi.

Vēstīts, ka sestdien ar "Grad" un "Uragan" raķetēm apšaudīti Mariupoles dzīvojamie rajoni, laupot vismaz 30 dzīvību, bet vairāk nekā 90 cilvēki ievainoti. Kijeva un Rietumi notikušajā vaino prokrieviskos kaujiniekus. Raķetes šautas no prokrivisko spēku kontrolētās teritorijas, secina EDSO.

Notikušais ir izraisījis asu Rietumvalstu nosodījumu Krievijai par tās lomu kaujinieku atbalstīšanā un apbruņošanā. 

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņoja, ka ir sākts uzbrukums Mariupolei. Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka prokrieviskie spēki uzbrūk visā frontes līnijas garumā.

Pēdējās dienās ievērojami saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās šonedēļ zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!