Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums par Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvaroto cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīnu Dolgovu ir "cinisks mēģinājums maldināt starptautisko sabiedrību", ceturtdien, 18. septembrī, paziņoja Krievijas ārlietu ministrija.

"Latvijas Ārlietu ministrija apgalvo, ka Maskavas apsūdzības pret nelabvēlīgo cilvēktiesību situāciju Latvijā ir nepamatotas, un ka valsts ir "brīvas, demokrātiskas pasaules daļa, Latvija pilnīgi visiem tās iedzīvotājiem, tāpat kā citās Eiropas Savienības valstīs, tiek nodrošinātas pamattiesības un brīvības"," norādīts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka Latvijas ministrijas paziņojums ir "cinisks mēģinājums maldināt starptautisko sabiedrību".

Jau ziņots, ka ĀM ceturtdien, 18. septembrī nāca klajā ar paziņojumu, ka Dolgovs, paužot viedokli par Latvijas skolām, norādījis uz to, ka viņam nav izpratnes par reālo situāciju Latvijā, tās politiku un tiesību normām. Ministrijas paziņojumā atzīmēts, ka Dolgovam "patīk citēt starptautisku organizāciju pārstāvjus, maldinot, manipulējot un izraujot viņu izteikumus no sākotnējā konteksta".

Dolgovs 13. septembrī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā mītošo Krievijas tautiešu konferencē paziņoja, ka Krievija nesamierināsies ar Baltijas valstīs notiekošo "uzbrukumu" krievu valodai.

"Starptautiskajai sabiedrībai apņēmīgi jāliek šķēršļi, lai nepieļautu turpmāku rupju Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību pārkāpšanu, jau tā pārmērīgo un politizēto rusofobijas pieaugumu," sacīja Dolgovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!