Foto: AFP/Scanpix

Maskavas pilsētas tiesa atcēlusi arestu trim cilvēkiem, kas ir apsūdzēti opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā, un jautājumu par drošības līdzekļa izraudzīšanos nosūtījusi Maskavas Besmanajas rajona tiesai, trešdien noskaidrojis telekanāls "Doždj".

Maskavas pilsētas tiesa atcēlusi Besmanajas tiesas lēmumu par trīs apsūdzēto - Tamerlana Eskerhanova, Hamzata Bahajeva un Šadida Gubašova - arestu līdz 28.aprīlim un nosūtījusi lēmumu atkārtotai caurskatīšanai.

Iepriekšējais lēmums atzīts par nelikumīgu.

Aresta termiņš apsūdzētajiem samazināts līdz 8.aprīlim. Līdz ar to sūdzība tikusi daļēji apmierināta.

Paši apsūdzētie sēdē nepiedalījās, ar viņiem saziņa notika telekonferences režīmā.

Trīs apsūdzēto arests atcelts ar mērķi nodrošināt viņu tiesības uz aizstāvību, paskaidroja Maskavas pilsētas tiesas pārstāve Uļjana Solopova.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošajās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus - Zauru Dadajevu, Anzoru un Šadidu Gubaševus, Hamzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona "Sever" komandiera vietnieks Dadajevs, apliecināja avots tiesībsargāšanas iestādēs

Aizvadītajā nedēļā liecinieka statusā nopratināts arī Dadajeva dienesta biedrs bataljonā "Sever" Ruslans Geremejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!