Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama varētu izvirzīt demokrātu senatoru Džonu Keriju valsts sekretāra amatam jau nākamās nedēļas vidū, svētdien ziņoja laikraksts "Chicago Tribune".

Atsaucoties uz anonīmu informētu personu stāstīto aģentūrai "Reuters", tas vēsta, ka vienlaikus ar Kerija nominēšanu Obama varētu aizsardzības ministra amatam izvirzīt bijušo republikāņu senatoru Čaku Heigelu, kurš nomainītu pašreizējo aizsardzības ministru Leonu Panetu. Tomēr Savienoto Valstu administrācijā esot bažas, ka Heigela apstiprināšanas procesu Senātā varētu kavēt tas, ka viņš dažkārt kritizē Izraēlu, sacījis informēts avots.

Heigela kandidatūra 2008.gadā tika izskatīta valsts sekretāra amatam, kurā tomēr tika iecelta Hilarija Klintone, kas nolēmusi tajā nepalikt uz otru termiņu. Pēc tam, kad ASV vēstniece ANO Sūzana Raisa šonedēļ paziņoja, ka nepretendēs uz valsts sekretāra amatu, par vadošo pretendentu uz šo amatu tiek uzskatīts Kerijs, kurš ir Senāta Ārējo attiecību komitejas priekšsēdētājs un 2004.gadā bija Demokrātu partijas kandidāts prezidenta amatam, taču vēlēšanās zaudēja republikānim Džordžam Bušam jaunākajam, kurš tika ievēlēts uz otru termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!