Foto: AFP/Scanpix

Francijas žurnāls "Paris Match" un Vācijas izdevums "Bild" savos materiālos raksturojot notikumus īsi pirms "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320" ietriecās kalnā, atsaucas uz video materiālu, kas it kā filmēts ar kāda no lidmašīnas pasažieru telefoniem.

Abi izdevumi publicējuši aprakstus par to, kas lidaparātā noticis īsi pirms tas ietriecies kalnā.

"Bild" norādījis, ka video redzamas haotiskas ainas, dzirdama spiegšana, kliegšana un skaļi izkliegtas frāzes: "Mans Dievs!" Video esot uzņēmis kāds no pasažieriem, kurš sēdējis lidaparāta aizmugurējā daļā. Konkrētas personas materiālā neesot iespējams izšķirt.

Turpretim Francijas izmeklētāju rīcībā šāda video materiāla neesot. "Ja kādam ir šāds video, viņam vajadzētu to nekavējoties nodot policijā," žurnālistiem trešdien norādījis Marseļas prokurors Bris Robēns, ziņo raidsabiedrība "Deutsche Welle".

Izmeklētāji vēl neesot ķērušies pie katastrofas vietā atrasto mobilo telefonu satura izpētes, pastāstījis prokurors.

"Lai gan attēls ir miglains un tajā redzamais ir haotisks un nevienu personu nav iespējams identificēt, video autentiskums ir neapstrīdams," norāda "Bild".

Jau vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos avarēja aviokompānijas "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320". Katastrofā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

Pēc "melnās kastes" datu izpētes izmeklētāji izvirzījuši versiju, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē, nelaižot iekšā kapteini, un ietriecis gaisa kuģi kalnā.

Šonedēļ kļuva zināms, ka Lubics vēl pirms pilota licences saņemšanas ārstējies no pašnāvnieciskām tendencēm. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka Lubics slēpis no darba devējiem slimību un katastrofas dienā viņam bijusi darba nespējas lapa.

Tiesa gan pēcāk "Lufthansa" nāca klajā ar paziņojumu, ka 2009.gadā Lubics aviokompānijas pilotu skolai bija stāstījis, ka cīnījies ar depresiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!