Foto: Reuters/Scanpix
Meksikas pilsētā Nuevo Laredo atrasts sievietes līķis bez galvas, pirmdien ziņo aģentūra "Associated Press". Par slepkavības iemeslu tiek uzskatīti sievietes izteikumi internetā, "izgaismojot" narkotiku tirgoņus.

Zīmītē, kas atrasta līdzās ķermenim, rakstīts, ka Marisole Masiasa Kastaneda nogalināta par paziņojumiem sociālajā tīklā, kā arī "par uzticību Meksikas armijai un flotei". Turklāt tajā norādīts arī pseidonīms, ar kuru sieviete parakstījās sociālajā tīklā, un norādīta atsauce uz narkotiku karteli "Zetas".

"Nuevo Laredo Live" ir Nuevo Laredo pilsētas sociālais tīkls, kurā iespējams paziņot par narkotiku tirdzniecības vietām un citām ar noziedzīgajiem grupējumiem saistītām lietām.

Pēc slepkavības sarunu vietne internetā bija pārpludināta ar citu lietotāju dusmām par notikušo. Viņi upuri "pazina" pēc blogeres ierakstiem.

Pagaidām nav skaidrs, kā slepkavas izskaitļoja upura reālo personību, jo ierakstus sieviete parakstīja ar pseidonīmu "Laredo Girl" (Laredo meitene).

Masiasa Kastaneda strādāja vietējā laikrakstā. Saskaņā ar anonīma līdzstrādnieka teikto, viņai bijis administratīvs amats, kas nav saistīts ar žurnālista darbu. Tajā pašā laikā Meksikas cilvēktiesību komisija ziņo, ka šī ir astotā žurnālista slepkavība 2011.gadā. Kopš 2000.gada valstī nogalināti 74 žurnālisti.

Šis nav pirmais vardarbības gadījums, kas saistīts ar cilvēku aktivitātēm internetā. Pirms aptuveni mēneša uz pilsētas tilta tika atrasti pakārti vīrietis un sieviete. Līdzās viņiem bija zīmīte ar draudiem interneta lietotājiem. Toreiz gan netika noskaidrots, vai slepkavības saistītas ar kādiem mirušo izteikumiem internetā.

Sociālais tīkls nereti ir vienīgā iespēja pilsētas iedzīvotājiem uzzināt par bīstamajiem rajonā pilsētā, kurā plaukst noziedzība, jo vietējie mediji ir ļoti iebiedēti, ņemot vērā žurnālistu nolaupīšanas gadījumus, ziņo aģentūra.

Jau vēstīts, ka Jūlijā Meksikā tika aizturēts narkokarteļa "Zetas" dibinātājs Hesus Enrike Rehons Agilars. Saskaņā ar Meksikas tiesībsargājošo pārstāvju teikto, Agilars ir iesaistīts ASV Imigrācijas un muitas policijas aģenta Haima Sapata slepkavībā, kas notika 2011.gada februārī.

Kopš 2006. gadā valdības uzsāktā kara pret narkotiku indistriju gājuši bojā vairāk nekā 42 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!