Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien Melnās jūras ziemeļrietumu daļā sākas kopīgas Ukrainas un ASV karaflotes mācības "Sea Breeze 2014", atsaucoties uz Ukrainas Karaflotes preses centru, vēsta portāls "Korrespondent.net".

Mācībās, kuras notiks no 8. līdz 10. septembrim piedalīsies 12 karakuģi un palīgtransports. Ukraina mācībās iesaistās ar pieciem karakuģiem un diviem robežsardzes kuģiem, tāpat piedalīsies Ukrainas kara aviācija.

Bez Ukrainas un ASV mācībās piedalās arī Spānija, Kanāda, Rumānija un Turcija. Francija, Zviedrija, Norvēģija un Gruzija un manevriem ir nosūtījusi savus novērotājus.

Šogad mācības gan notiks bez sauszemes operāciju fāzes un bez iebraukšanas ostās, tiek precizēts paziņojumā. Mācību dalībnieki vingrināsies veikt starptautisku operāciju kuģniecības drošības garantēšanai krīzes rajonā.

Mācības notiek ASV un Ukrainas Aizsardzības ministriju sadarbības ietvaros, manevri apstiprināti mācību plānā jau 2014. gada martā.

Mācības notiek paaugstinātas starptautiskās spriedzes laikā, kad Ukrainas armija valsts austrumos cīnās ar Krievijas spēkiem un prokremliskajiem kaujiniekiem, kuri vēlas valsts reģionu atdalīšanu no Ukrainas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!