Foto: AFP/Scanpix
Ruperta Mērdoka mediju kompānija "News International", zem kuras atrodas laikraksti "Sunday Times" ,"The Sun" un "The Times", maina nosaukumu uz "News UK", lai atjaunotu telefonsarunu noklausīšanās skandālā aptraipīto zīmolu, vēsta laikraksts "The Guardian".

Nosaukuma maiņa notiek pirms piektdien paredzētās Mērdoka mediju impērijas sadalīšanas divās daļās – izdevējā "News Corporation" un televīzijas, filmu kompānijā "21st Century Fox".

Kompānija pati izvairās tieši atzīt, ka nosaukuma maiņa ir saistīta ar 2011. gada telefonsarunu noklausīšanas skandālu, kura dēļ tika slēgts laikraksts "The News of The World", norāda "The Guardian".

Zīmola maiņa seko "fundamentālām pārvaldības un personāla pārmaiņām, kas ieviestas, lai risinātu nesenās pagātnes problēmas", teikts kompānijas paziņojumā. Nosaukuma maiņa skar arī Mērdoka "News Limited" Austrālijā, kas kļūs par "News Corp Australia".

Nosaukums "News UK" izvelēts, lai norādītu uz kompānijas saknēm un pastāvīgo uzticību valstij.

Kompānija atkārtoti uzsvēra, ka ir atvainojusies par telefonsarunu noklausīšanos, atvērusi kompensāciju fondu un slēgusi "The News of The World".

Jau vēstīts, ka Mērdoks 2011. gada jūlijā bija spiests pārtraukt "News of the World" izdošanu, jo Lielbritānijā izraisījās skandāls par to, ka šī tabloīda pārstāvji neatļauti piekļuvuši 2002.gadā noslepkavotas pusaudzes Millijas Dauleres balss pastam pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažas balss pasta ziņas, lai atbrīvotu vietu jaunām.

Tas būtiski traucējis izmeklēšanai. Vēlāk tapa zināms, ka "News of the World" nelikumīgi piekļuvis arī karadarbībā Irākā un Afganistānā kritušo karavīru tuvinieku mobilo telefonu īsziņām.

Saistībā ar skandālu amatus zaudējušas daudzas augsta ranga uzņēmuma amatpersonas, kā arī Lielbritānijas policijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!