Foto: AFP/Scanpix

Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas galvenajā starptautiskajā dzelzceļa stacijā – Keleti (Austrumu) stacijā – otrdien tika dots rīkojums visiem cilvēkiem to atstāt pēc tam, kad simtiem nelegālu migrantu mēģināja iekāpt vilcienos uz Austriju un Vāciju.

"Keleti stacijā neizbrauks un neieradīsies vilcieni līdz turpmākam paziņojumam. Lūdzu visiem atstāt [stacijas] telpas," teikts publiskā paziņojumā, kas tika pārraidīts šajā stacijā.

Paziņojums par evakuāciju tika pārraidīts pēc tam, kad apmēram 500 migrantu mēģināja iekāpt vilcienā uz Vīni.

Kad vairāki simti policistu sāka vest cilvēkus ārā no stacijas, daži migranti sāka kliegt, tomēr nepretojās policijai un neizraisīja sadursmes.

Kad policija pēc evakuācijas pabeigšanas bloķēja stacijas galveno ieeju, pie stacijas palika vairāki simti migrantu, kas sarīkoja demonstrāciju.

"Vāciju! Vāciju!" skandēja gados jaunie vīrieši. "Mēs gribam aizbraukt!", "Merkele!" viņi sauca, pieminot Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Visi vilcieni, kas no Ungārijas kursē uz Austriju un Vāciju, izbrauc no Budapeštas Keleti stacijas.

Augustā Ungārijā ieradās 50 tūkstoši nelegālu migrantu galvenokārt no tādām valstīm kā Sīrija, Irāka un Afganistāna, lai pēc tam dotos uz turīgākām Rietumeiropas valstīm.

Tūkstošiem migrantu, tostarp daudzi no Sīrijas, līdz pirmdienai vairākas dienas bija pavadījuši improvizētās bēgļu nometnēs Budapeštas dzelzceļa stacijās.

Ungārijas policija sākumā neļāva viņiem atstāt valsti, jo migrantiem nebija ceļošanai ES teritorijā derīgu vīzu. Pirmdien tomēr nekādi šķēršļi migrantu ceļā vairs netika likti, un viņi ar vilcieniem devās uz Vīni, Minheni un Berlīni.

Austrijas galvaspilsētā Vīnē pirmdien ar vilcieniem ieradās 3650 nelegālu migrantu, kas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!