Foto: Reuters/Scanpix

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņojis, ka ir sācies uzbrukums Mariupolei, ziņo Krievijas aģentūra "RIA Novosti".

Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka kaujinieki kopā ar Krievijas karavīriem sestdien pārgājuši uzbrukumā visā frontes līnijas garumā, vēsta aģentūra UNIAN.

"Šodien sākās uzbrukums Mariupolei. Tas būs pats labākais piemineklis visiem mūsu kritušajiem," paziņoja Zaharčenko.

Savukārt Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka sarežģīta situācija ir visā frontes līnijas garumā.

"Sākot no Luhanskas apgabala un beidzot ar Mariupoli, visur nelikumīgie bruņotie grupējumi kopā ar Krievijas vienībām pāriet uzbrukumā," pastāstīja Aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks iepriekš sestdien aicināja nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomi, lai runātu par situāciju Mariupolē.

"Grad" raķešu apšaudē, kas sestdien no rīta skārusi Mariupoles dzīvojamos rajonus, bojā gājuši vismaz 27 cilvēki, un ir sākta iedzīvotāju evakuācija no pilsētas austrumu daļas.

Prokrieviskie kaujinieki iepriekš gan noliedza, ka būtu vainojami šajā uzbrukumā, norādot, ka "pa Mariupoli vispār nav šāvuši". Ostas pilsēta Mariupole atrodas uz ceļa, kas savieno Krieviju ar anektēto Krimas pussalu.

Vēstīts, ka pēdējās dienās ievērojami saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās šonedēļ zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!