Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās no vecuma miris pats slavenākais suns Grieķijā – Loukanikos (Cīsiņš), kurš pēdējo gadu laikā bija kļuvis par simbolu protesta akcijām, kas notiek Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Kā vēsta izdevums The Guardian, šis bezpajumtnieks suns pirmo reizi tika manīts kādas demonstrācijas laika 2008. gadā Atēnās, un kopš tā laika Cīsiņš daudzas reizes ir piedalījies mītiņos pret valdību, tostarp sadursmēs ar policiju.

Tiesa, 2012. gadā viņa veselības stāvoklis bija kļuvis tik slikts, ka Cīsiņš uz barikādēm vairs nestājās, tomēr valsts mēroga slava nodrošināja viņam laimīgas un pārtikušas vecumdienas.

2011. gadā Cīsiņa ietekme bija tik liela, ka viņš tika iekļauts žurnāla TIME sastādītajā gada simts izcilāko personību sarakstā.

Aktīvajam astes luncinātājam ir savs fanu klubs, kura biedri sociālajā tīklā Facebook izveidojuši grupu Riot Dog (Dumpīgais suns), un par godu Cīsiņam ir pat sacerēta dziesma.

Grieķijas ekonomika jau sesto gadu cieš nopietnu krīzi, kas sākās pēc 2008. gada globālās kredītu krīzes. Šajā laikā valsts IKP krities par vairāk nekā ceturtdaļu, bet oficiālie bezdarba rādītāji sasnieguši 28 procentus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!