Lietuvā notikušajā konfliktā ar draugu smagi ievainotā franču aktrise Marī Trentinjāna piektdien slimnīcā Francijā pie Parīzes mirusi ar galvas smadzeņu tūsku, informēja viņas ārsts Stefans Delažū.
41 gadu veco aktrisi, kura kopš svētdienas atradās komā, ceturtdienas vakarā no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas ar lidmašīnu pārveda uz Franciju, jo, saprotot, ka viņas dzīvību nav iespējams glābt, viņas vecāki bija lūguši, lai meitai ļauj nomirt dzimtenē.

Trentinājas draugs rokzvaigzne Bertrāns Kantā ceturtdien tika arestēts uz 15 dienām uz aizdomu pamata par nopietnu miesas bojājumu nodarīšanu aktrisei. Par šādu nodarījumu Lietuvā draud cietumsods uz laiku līdz desmit gadiem. Kantā nogādāts Lukišķes cietumā Viļņā.

Trentinjānai Viļņas Universitātes slimnīcā tika veiktas divas sarežģītas operācijas.

Uzskata, ka Trentinjāna guva smago galvas traumu nedēļas nogalē viesnīcā konflikta laikā ar savu draugu Kantā, kuru pēc konflikta ievietoja slimnīcā alkohola un citu apreibinošu vielu intoksikācijas dēļ.

Trentinjāna Lietuvā atradās kopš jūnija, jo tur filmēja viņas mātes Nadīnas Trentinjānas režisētu seriālu "Koleta" ("Colette"). Marī Trentinjāna šajā seriālā atveidoja galveno lomu. Kopš traģēdijas seriāla filmēšana ir pārtraukta, lai gan līdz uzņemšanas beigām bija atlikušas vairs tikai trīs dienas.

Uzzinājis par nelaimi, pirmdien Lietuvā ieradās arī aktrises tēvs - leģendārais franču kino aktieris Žans Luī Trentinjāns, kā arī citi ģimenes locekļi un attālāki radi. Viņi atgriezās Francijā vienā lidmašīnā ar Marī Trentinjānu.

Trentinjānas ģimene ceturtdien Viļņā izplatījusi paziņojumu, paužot cerību, ka Lietuvas varas iestādes pienācīgi izvērtēs cietušās drauga rokdziedātāja Kantā rīcību un sodīs viņu par aktrises piekaušanu.

"Mēs ceram, ka Lietuvas tiesībsargājošās iestādes pienācīgi izvērtēs traģēdijas vaininieka Kantā rīcību un viņš tiks sodīts atbilstoši Lietuvas Republikas likumiem, ja tiesa notiks Lietuvā," teikts paziņojumā, kuru parakstījusi aktrises māte Nadīne Trentinjāna, tēvs Žans-Luī Trentinjāns, brālis Vensāns Trentinjāns un dēls Romans Kolinka.

Ģimene arī pateicās Lietuvas mediķiem, kuri bija cīnījušies par Trentinjānas dzīvību.

Trentināja bija četru bērnu māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!