Foto: AFP/Scanpix
Zemestrīcē, kas ceturtdien satricināja Mjanmu, Taizemi, Vjetnamu un Laosu, gājuši bojā vismaz 75 cilvēki, un Mjanmas varas iestādes pauž bažas, ka upuru skaits varētu būt daudz lielāks, informē raidorganizācija BBC.

Aptuveni 6,8 balles stiprās zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometru dziļumā uz Taizemes un Laosas robežas. Pazemes grūdieni bija jūtami 800 kilometrus tālajā Taizemes galvaspilsētā Bangkokā un Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā.

Mjanmas valsts radio ziņo, ka apstiprināta 75 cilvēku bojāeja, bet ievainoti vismaz 100. Zemestrīce izpostījusi 244 ēkas, 16 budistu klosterus un deviņas valsts iestādes. Visvairāk stihijā cietusi Tačilekas pilsēta un tās apkārtne Šanas štatā. Uz ceļiem izveidojušās milzīgas plaisas, ar dubļainu ūdeni applūduši rīsu lauki.

Izpostīto ceļu dēļ daudziem cietušajiem apgabaliem nav iespējams piekļūt.

"Mēs mēģinām piekļūt cietušajiem attālākajos rajonos," žurnālistus informēja varas iestāžu pārstāvis. "Armija, policija un glābēji pieliek visas pūles, lai atrastu cietušos, taču daudzi ceļi ir kļuvuši neizbraucami," atzinis valdības pārstāvis.

BBC atzīmē, ka Mjanmas atbildīgās iestādes ir slikti sagatavotas stihijas seku novēršanai, infrastruktūra un sakari nedarbojas, bet valdošā militārā kliķe ierobežo informācijas plūsmu. Tāpēc patiesie postījumu apmēri tik drīz vēl nekļūs zināmi.

Taizemē zemestrīce izpostījusi lauksaimniecības būves un dievnamus. Zem sagruvušas sienas Čiangrai provincē gājusi bojā kāda sieviete.

Pazemes grūdieni bija jūtami arī Laosā, taču tie nav radījuši lielus postījumus, un nav ziņu arī par bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!