Foto: AFP/Scanpix

NATO ir zināmi Maskavas stratēģiskie mērķi, vizītes gaitā Somijā paziņoja alianses apvienoto spēku komandieris Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Krievija ir galvenais drauds drošībai. Mēs esam saņēmuši skaidru priekšstatu par Maskavas stratēģiskajiem mērķiem," ģenerāļa teikto citā izdevums "Iltalehti".

"Krievija ir iekarojusi Krimu un Donbasu, tā ir nodemonstrējusi savu gatavību izmantot militāru spēku, lai pārvietotu Eiropas robežas," viņš sacīja.

Reaģējot uz Krievijas draudiem, "ir jābūt augstas gatavības bruņotajiem spēkiem, kas nepieciešamības gadījumā būs spējīgi reaģēt uz situācijas izmainīšanos", uzsvēra ģenerālis.

Brīdlovs jūnija beigās sacīja, ka Putins pagaidām vēl nav Donbasā pilnībā īstenojis savus mērķus, jo agresorvalsts kāpina bruņojuma piegādes uz robežas ar Ukrainu un patur atvērtu konflikta militārā risinājuma variantu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!