Foto: AFP/Scanpix
Neraugoties uz situācijas nopietnību Ukrainā, Krievijas iestāžu oficiālajos mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontos tiek izcīnīta īsta kauja, informācijas vai propagandas vietā šoreiz ņemot talkā sarkasmu un humoru.

Tiesa gan, daudzi soctīkotāji to uzskata vienkārši par ņirgāšanos.

"Tvītu karš" aizsākās, kad Kanādas pārstāvniecība NATO aizvadītajā nedēļā publicēja ziņu un karti, kurā uz Krievijas kontūras rakstīts "Krievija", bet uz Ukrainas - "Nav Krievija". Jāpiebilst, ka kanādieši anektēto Krimu šajā kartē neiekļāva Krievijas teritorijā Attēlu pavadīja teksts: "Ģeogrāfija var būt grūta. Te būs ceļvedis Krievijas kareivjiem, kas turpina apmaldīties un "nejauši" nonākt Ukrainā."

Šādi kanādieši atsaucās uz Krievijas amatpersonu sacīto, ka Ukrainā sagūstīti Krievijas karavīri šajā valstī iemaldījušies.


Uz to Krievijas pārstāvniecība NATO turpat "Twitter" publicēja atbildi - karti, kurā Ukrainas pussala Krima "pieskaitīta" Krievijai. Attēlam pievienotais teksts pavēstīja: "Palīdzam mūsu Kanādas kolēģiem "tikt līdzi" mūsdienu Eiropas ģeogrāfijai."


Jāpiebilst, ka Kanādas paziņojumam "Twitter" bijusi krietni lielāka piekrišana - to "retvītojuši" 42 tūkstoši cilvēku, bet krievu atbildi - 2 tūkstoši.

Šonedēļ kāda cita Krievijas pārstāvniecība - Krievijas vēstniecība Apvienotajos Arābu Emirātos - izmēģinājusi roku NATO izmēdīšanā. Tā publicējusi fotogrāfiju ar spēļu tankiem un militārajiem auto, piebilstot: "NATO jaunākie pierādījumi Krievijas ieroču invāzijai Ukrainā ir noplūduši! Tie šķiet līdz šim vispārliecinošākie!"


Jāatgādina, ka aizvadītajā nedēļā ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka "Krievija apmāca, apbruņo un finansē separātistus Ukrainā, ko skaidri pierāda Krievijas bruņoto spēku attēli Ukrainas teritorijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!