Foto: AP/Scanpix

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas spēki pretterorisma operācijas ietvaros no separātistiem atbrīvojuši desmit apdzīvotas vietas, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

Tās ir Dzeržinska, Soledara, Karlovka, Netailove Doņeckas apgabalā un Lisičanska, Sjeverodonecka, Popasnoe, Rubižne, Jubileinija, Pervomajske Luhanskas apgabalā.

Vētīts, ka viena no pēdējām atbrīvotajām vietām ir Lisičanska, kurā Ukrainas karogs pacelts ceturtdien vakarā.

Pilsētas atbrīvošanas operācija ilga divas diennaktis un bija smaga, skaidro pretterorisma operācijas preses centrā. Promaskaviskie kaujinieki izrādījuši sīvu pretestību. Tomēr pirms galvenā uzbrukuma daļa kaujinieku "krita panikā" un pameta pilsētu, informē preses centrs.

Kaujā par Lisičansku trešdien dzīvību zaudēja augsta ranga Nacionālās gvardes komandieris Aleksandrs Radievskis, piebilst UNIAN.

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas spēki atguvuši kontroli pār vairākām separātistu pārņemtām apdzīvotām vietām. Nedēļas sākumā Ukrainas spēki atbrīvoja Rubižnes un Sjeverodoņeckas pilsētas, kas atrodas pie Lisičanskas. Kaujinieki pārgrupējas un atkāpjas uz lielajām pilsētām, informē militāristi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!