Foto: AFP/Scanpix

Bijusī ASV valsts sekretāre un Demokrātu partijas pārstāve Hilarija Klintone oficiāli paziņojusi par nodomu kandidēt 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Interneta resurss "Lenta.ru" jautājumu un atbilžu formā apkopojis dīvainus faktus par iespējamo Baraka Obamas pēcteci.


Foto: Reuters/Scanpix

Kā vēsta "Lenta.ru", sākotnēji Čikāgā dzimusī Hilarija Rodema beigusi vienu no ASV un visas pasaules prestižākajām augstskolām - Jēlas universitāti jurisprudences specialitātē.

Pēc mācību beigām jaunā sieviete strādājusi par trauku mazgātāju nacionālajā parkā. Viņas amata pienākumos ietilpusi arī laša sagriešana konservu rūpnīcā. No tās darba vietas viņa tikusi atlaista. Lai atriebtos, viņa pacēla jautājumu par nelāgajiem darba apstākļiem rūpnīcā, taču viņas centieni tika ignorēti.

No 1986. līdz 1992. gadam, kad Hilarija jau bija precējusies, viņa bija direktore ASV uzņēmumā "Walmart", taču oficiālajās biogrāfijās šis fakts netiek pieminēts. 


Foto: EPA/LETA

Klintoni ir bagāta ģimene, taču "Lenta.ru" uzsver jautājumu, kā viņa grasās iepatikties savai ne visai bagātajai mērķauditorijai?

Tomēr reiz jau piedzīvots gadījums, kad Klintone sevi un vīru spējusi "pasniegt tādus, kā visi citi": 2014. gadā intervijā televīzijas kanālam "ABC" viņa cita starpā pastāstīja, kā pēc Džordža Buša uzvaras vēlēšanās Klintonu pāris Balto namu pametuši "bez graša kabatā".

Tomēr mediji drīz vien atklāja, ka mazāk nekā gadu pēc šī notikuma ģimene nopirkusi māju Ņujorkā par 1,7 miljoniem ASV dolāru, bet vēl pēc gada - īpašumu Vašingtonā par 2,85 miljoniem ASV dolāru. 


Foto: AFP/Scanpix

Kad 1995. gadā viņa iepazinās ar jaunzēlandiešu alpīnistu Edmundu Hilariju, Klintone presei pavēstīja, ka māte viņai devusi vārdu Hilarija par godu slavenajam vīram. Tomēr Hilarijs savu slaveno kāpienu Everestā veica 1953. gadā, bet Klintone piedzima agrāk - 1947. gadā. 


Foto: Valsts kanceleja

Klintonei ir savi profili sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter". Neraugoties uz solīdo vecumu, Klintone ar internetu ir "uz tu", turklāt dažus ierakstus raksta pati. Īpaši mikroblogošanas vietnē "Twitter". Tajos parasti ir paraksts "X". Savukārt viņas "Facebook" lapa ir oficiālāka, to lielākoties pārvalda sabiedrisko attiecību speciālisti. 


Foto: AFP/Scanpix

Nesen klajā nākušajā grāmatā "The Residence" beidzot atklāts, kas patiesībā noticis Baltajā namā pēc tam, kad nāca atklātībā Bila Klintona un Monikas Levinskas sakars. Grāmatas autoriem izdevies uzdot jautājumus rezidences personālam. "Un viņa pēkšņi iekliedzās: "Izdzimtenis!"," tiek vēstīts grāmatā, atsaucoties uz personāla teikto.

Tāpat personāla pārstāvji grāmatas autoriem atklājuši, ka liktenīgajā dienā, kad viss nācis gaismā, Hilarija iesitusi Bilam pa galvu ar smagu grāmatu - iespējams, Bībeli.

Kā zināms, Klintona un Levinskas romāns 1996. gadā kļuva par iemeslu, lai prezidentu apsūdzētu viltus liecību sniegšanā un uzsāktu impīčmenta procedūru. Lai gan atstādināšana tā arī nenotika, uz skandāla fona demokrāti zaudēja republikāņiem nākamajās prezidenta vēlēšanās.

Intīmo sakaru faktu oficiāli atzina gan Klintons, gan Levinska. Viņi apstiprināja deviņas "epizodes", kad nodarbojušies ar orālo seksu, tostarp arī Ovālajā kabinetā - ASV prezidentu galvenajā birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!