Foto: PantherMedia/Scanpix
Francijas meteoroloģiskais centrs piektdien paziņoja, ka vēsais laiks, kas valda lielākajā daļā Rietumeiropas, turpināsies arī jūnijā.

Šveices līdzenumos joprojām ir sniegs, Nīderlandē reģistrēta rekordzema temperatūra, savukārt Francijā un Vācijā sen nav redzēta saule. Kā norāda sinoptiķi, Rietumeiropa šobrīd cieš no "ārkārtas" laikapstākļiem.

Kā pavēstīja "Meteo France", šajā nedēļas nogalē Rietumeiropa varētu gūt nelielu atelpu no sliktā laika, taču nākamajās desmit dienās nekādas būtiskas izmaiņas netiek prognozētas.

"Pār Eiropas ziemeļiem izveidojies plaša zema spiediena rajons, kas nes vēju no ziemeļiem un ziemeļaustrumiem," sacīja "Meteo France" pārstāvis.

Piektdienas rītā temperatūra Parīzē noslīdēja līdz 3,7 grādiem pēc Celsija, kas ir zemākā šajā dienā reģistrētā temperatūra kopš 1887.gada. Līdzīgu aukstumu piedzīvo arī Nīderlande. Savukārt vācieši par 50% mazāk redz sauli nekā parasti šajā gada laikā.

Vairākas valstis arī piedzīvo sezonai netipiski daudz lietus, kas izjaucis vairākus pasākumus, tādus kā Kannu kinofestivālu Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!