Foto: AP/Scanpix

Noslepkavotā Krievijas politiķa Borisa Ņemcova vecākā meita Žanna ir atstājusi Krieviju un turpmāk strādās Vācijas raidsabiedrībā "Deutsche Welle".

Ņemcova ir teikusi, ka saņēmusi draudus saistība ar sava tēva nāves apstākļu izmeklēšanu. Vācijas valdības finansētā "Deutsche Welle" paziņoja, ka Ņemcova pievienosies tās Krievijas departamentam.

Ņemcovas "nepārprotamā nostāja un zināšanas var palielināt mūsu Krievijas departamenta panākumus," norādīja raidsabiedrības vadītājs Pēters Limburgs.

Šobrīd žurnāliste atrodas Vācijā un cenšas saņemt vīzu. Viņa neplāno lūgt politisko patvērumu, informēja "Deutsche Welle".

Līdz šim viņa bija Krievijas biznesa ziņu telekanāla RBK žurnāliste.

Tiek ziņots, ka Polija Ņemcovai ir piešķīrusi balvu viena miljona eiro apmērā par demokrātijas un cilvēktiesību aizstāvību. Balvu viņa saņems 4.augustā Varšavā.

"Viņa ir simbols (...) cīņai, kurā piedalījās viņas tēvs. Cīņai par atvērtu Krieviju, par mierīgu līdzās pastāvēšanu solidaritātē ar tās kaimiņiem," paziņoja Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina.

55 gadus vecais Ņemcovs, kurš asi kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, 27.februārī tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu draudzeni Annu Duricku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!