Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavībā viens no aizdomās turamajiem Anzors Gubaševs izmeklētājiem atklājis, ka bijušo premjeru esot nogalinājis viņa uzskatu dēļ Ukrainas un musulmaņu jautājumā.

Laikraksts "Kommersant" trešdien raksta, ka kļuva zināmas apsūdzētā Gubaševa atzīšanās liecības, kuras viņš izklāstīja 18. martā sava advokāta Arkādija Ostapčuka klātbūtnē.

Apsūdzētais paziņojis, ka jau sen esot novērojis savu upuri un darījis to ar interneta un televīzijas starpniecību.

"Ņemcovs man jau sākotnēji nav paticis ar saviem izteikumiem, kuros ir zaimojis mūsu valsts godu, provocējis tautu ar saviem paziņojumiem. Opozīciju izveidojis, kaut kādu maršu gribējis veidot," sacījis Gubaševs.

Vēl vairāk Gubaševu, pēc viņa vārdiem, esot aizkaitinājusi opozicionāra Ņemcova pozīcija Ukrainas jautājumā un Francijas žurnāla "Charlie Hebdo" karikatūru atbalstīšana.

"Pēc kara sākumaUkrainā Ņemcovs sācis aģitēt, braucis turp, uzstājies. Pēc tam atbraucis uz šejieni un klāstījis, ka mēs kaut ko darām nepareizi, ka pasaules karš var sākties. Visa pasaule ir pret mums nostājusies, bet mums nav taisnība. Gribējis šeit izveidot nekārtības kā Ukrainā," apgalvojis Gubaševs.

Pēc viņa vārdiem, gatavošanās slepkavībai esot sākusies janvārī. Tajā piedalījušies Zaurs Dadajevs un Beslans Šavanovs, kurš gājis bojā pēc granātas uzsprāgšanas aizturēšanas laikā. Uz Ņemcovu esot šāvis Dadajevs.

Jau ziņots, ka aizdomās turētais čečens Zaurs Dadajevs nozieguma brīdī, pretēji iepriekš ziņotajam, joprojām bijis aktīvs virsnieks iekšlietu karaspēka pulkā "Severnij", tāpēc nav izslēgta Dadajeva lietas skatīšana militārajā tiesā.

Kremļa kritiķis Ņemcovs tika nogalināts 27. februāra vakarā Maskavā. Aizdomās par uzbrukumu tika aizturēti pieci čečeni, to skaitā Zaurs Dadajevs, kurš tiek uzskatīts par galveno aizdomās turēto. Tika ziņots, ka Dadajevs ir atvaļināts Groznijā bāzētā iekšlietu bataljona komandiera vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!