Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks un bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili intervijā telekanālam CNN pastāstījis, ka noslepkavotais Krievijas opozicionārs Boriss Ņemcovs strādājis pie ziņojuma par Krievijas piedalīšanos Ukrainas konfliktā.

"Viņš gatavoja savu ziņojumu par Ukrainu," sacīja Saakašvili. Ņemcovs gribēja "vērsties pie Krievijas sabiedrības par notiekošo Ukrainā".

Pēc Saakašvili teiktā, viņš tikai pagājušajā nedēļā pusdienojis ar Ņemcovu un vaicājis viņam, vai viņš nebaidās par savu dzīvību. Taču Ņemcovs atbildējis, ka netic, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins arestēs tādu agrāko augsta līmeņa amatpersonu kā viņš.

"Es neesmu pārsteigts. Es esmu pārsteigts, kā viņš nebija nogalināts līdz šim," sacīja Saakašvili, nodēvējot Krieviju par "mafijas valsti".

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!