Foto: EPA/LETA

No Indijas vecākā nacionālā parka izbēdzis tīģeris ir izvairījies no mednieku izliktām lamatām un saplosījis jau desmito cilvēku sešu nedēļu laikā, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Plēsoņas pēdējais upuris ir 50 gadus vecs vīrietis, kurš vāca malku mežā Utarakhandas provinces Kalgari ciemā. Tīģeru mātīte notiesājusi daļu vīrieša kājas, bet tad to ar lāpstām un metāla stieņiem aizbiedējuši citi ciema iedzīvotāji.

Mednieki sestdien nesekmīgi mēģināja tīģeri ievilināt lamatās, izmantojot par ēsmu dzīvu teļu, bet jau svētdien notika kārtējais uzbrukums. "Tīģeriene gandrīz iekrita lamatās un bija tuvu teļam, bet viņa neuzbruka ēsmai un klusītēm aizgāja," stāsta Korbeta Nacionālā parka direktora vietnieks Sakets Badola.

Kopš pirmā nāvējošā uzbrukuma 29. decembrī vietējiem iedzīvotājiem ir ieteiks izvairīties no mežainiem apvidiem.

Dzīvnieks ir sācis uzbrukt cilvēkiem, jo nesaņem savu dabisko barību, skaidro amatpersonas. Tas nav nomierinājis iedzīvotājus, kuri svētdien ieņēma vietējo mežsaimniecības biroju, pieprasot aizsardzību un kompensāciju izmaksu bojāgājušo ģimenēm.

Ciema iedzīvotājiem mājās nav tualešu, tāpēc nokārtot dabiskās vajadzības viņi dodas ārā vai uz mežu, bet šādos apstākļos garantēt katra cilvēka aizsardzību nav iespējams, stāsta Badola. "Mēs ieteicām viņiem pārvietoties grupiņās," viņš norāda.

Malumedniecības un sarūkošās dabiskās dzīves telpas dēļ Indijas tīģeru populācija no aptuveni 6000 deviņdesmitajos gados ir sarukusi līdz 3200 pašlaik. Korbeta Nacionālo parku ar mērķi saglabāt Bengālijas tīģerus dibināja 1936. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!