Foto: AFP/Scanpix

Vairākas Nīderlandes armijas militārpersonas nosūtījušas aizsardzības ministrei Žanīnai Henisai-Plashārtai vēstuli ar lūgumu nosūtīt viņus uz Ukrainas austrumiem, lai cīnītos pret krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņotajām bandām.

Vēstulē, kas publicēta tīmekļa vietnē "joop.nl", karavīri lūdz ministri nosūtīt viņus uz Ukrainas austrumiem, lai, sadarbojoties ar Ukrainas likumīgo valdību, attīrītu šo teritoriju no teroristiem.

Karavīri to uzskata par savu pienākumu to Nīderlandes pilsoņu priekšā, kuri gājuši bojā virs Ukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas "Boeing 777" katastrofā.

Savā vēstulē viņi norāda, ka tas, kas šobrīd notiek ar bojāgājušo mirstīgajām atliekām, ir "necieņa, pretīgi un pilnīgi nepieņemami".

Karavīri mudina ministri izmantot viņas ietekmi, "lai premjerministrs [Marks] Rute pieņemtu lēmumu ātrai Nīderlandes karavīru nosūtīšanai uz Ukrainas austrumiem un, sadarbojoties ar Ukrainas likumīgo valdību, izmantotu visas iespējamās un piemērotās darbības šīs situācijas atrisināšanai", liedzot teroristiem "tiesības rīkoties ar mūsu bojāgājušajiem".

"Tas ir mazākais, ko varam darīt mūsu pilsoņu labā, kuri nav ne pie kā vainīgi un miruši noziedzīga idiotisma rezultātā," raksta karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!