Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas robeža ar Krieviju ir noslēgta ar "uguns aizsegu" un militārā tehnika, kas mēģinās ielauzties valstī, tiks iznīcināta, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministra vietnieka Antona Geraščenko paziņoto, vēsta aģentūra UNIAN.

"Robeža ir noslēgta ar tā saukto uguns aizsegu, tas ir, ja no Krievijas puses iekšā lauzīsies kāda bruņutehnika vai kaut kādi "kamazi", tad strādā mūsu izlūki, uguns koriģētāji, un tā tiks iznīcināta no gaisa, vai ar artilērijas uguni," preses konferencē paziņoja Geraščenko.

Tāpat viņš norādīja, ka atlikušas vien dažas dienas, līdz Ukrainas spēki pārņems visus robežpārejas punktus. Pēc tam būs no jauna jānostiprina visa robeža, lai padarītu to modernu un efektīvu, lai savlaicīgi varētu novērst ielaušanās mēģinājumus, nevis cīnīties ar to sekām, viņš piebilda.

Lai veiksmīgi realizētu pretterorisma operāciju, Ukrainas spēkiem ir svarīgi nepieļaut ieroču un kaujinieku pieplūdumu no Krievijas pār vairākus simtus kilometru garu robežas posmu. Valdība jau iepriekš ir solījusi atgūt kontroli pār abu valstu robežu.

Vēstīts, ka Ukrainas spēkiem sestdien izdevās ieņemt prokrievisko kaujinieku pārņemto Slovjansku. Separātistu kolonna pametusi Slovjansku, dodoties uz Luhansku un Doņecku. Maskavai draudzīgie kaujinieki pametuši arī Kramatorsku, bet svētdien Ukrainas karogs pacelts Artemivskā un Družkivkā.

Armija plāno aplenkt Doņecku un Luhansku, kurās masveidā ieradušies no citām vietām atkāpušies kaujinieki, žurnālistus informēja Nacionālās aizsardzības un drošības padomes sekretāra vietnieks Mihails Kovaļs.

30. jūnijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki atsāka uzbrukumu separātistu pozīcijām.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!