Foto: Reuters/Scanpix

Polija izraidījusi Krievijas vēstniecības darbinieku saistībā ar oktobrī notikušo aizdomās turamā spiega aizturēšanu, ziņo Polijas Radio.

Aizdomās turētais vīrietis "tika pastāvīgi novērots", atsaucoties uz kādu Aizsardzības ministrijas pārstāvi, vēsta laikraksts "Rzeczpospolita".

Krievijas pilsonis apsūdzēts par diplomāta aizsega izmantošanu, lai patiesībā spiegotu Krievijas militārā izlūkdienesta (GRU) labā.

15.oktobrī Polijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka aizdomās par spiegošanu aizturēts Polijas armijas virsnieks Zbigņevs J. Viņš ir viens no diviem Polijas pilsoņiem, kas aizturēti aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Kā norāda kāds vārdā nenosaukts avots Aizsardzības ministrijā, pēc rūpīgas Krievijas vēstniecības darbinieka kontaktu pārbaudes izrādījies, ka starp tiem ir arī Zbigņevs J.

Zbigņevs J. ar Krievijas vēstniecības darbiniekiem ticies tās organizētajās ceremonijās Sarkanās armijas kapsētās Polijā.

Polijas virsnieks līdz aizturēšanai ieņēma direktora vietnieka amatu Aizsardzības ministrijas Izglītības un drošības veicināšanas departamentā.

Varšavas militārā tiesa aizdomās turētajam piemērojusi trīs mēnešu pirmstiesas apcietinājumu. Viņa advokāts šobrīd mēģina panākt aizdomās turētā atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!