Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna vecākais brālis – 43 gadus vecais no valsts aizbēgušais Kims Čennams – brīvi dzīvo ārzemēs un parādās publiskās vietās, bet nevis slēpjas, kā mediji vēstīja iepriekš.

Kā ziņo televīzijas kanāls YTN, pirms dažām dienām Kims Čennams "pieķerts" kādā dārgā Džakartas restorānā, kur viņš laiku pavadījis kopā ar divām pievilcīgām sievietēm.

TV kanāls apgalvo, ka pēdējā laikā Kims vecākais, kurš pazīstams ar savu pleiboja imidžu, viesojies Indonēzijā, Singapūrā, Malaizijā, Francijā. Par viņa pastāvīgo dzīvesvietu tiek minēta Ķīnas autonomā teritorija Makau, kur Kimam it kā piederot villa.

Kims Čennams tika uzskatīts par iepriekšējā Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira potenciālo mantinieku. Tomēr uzticību viņš zaudēja 2001. gadā, kad tika pieķerts, ar viltotiem dokumentiem šķērsojot Japānas robežu, lai apmeklētu Tokijas Disnejlendu.

Drīz vien Kims Čennams kopā ar ģimeni emigrēja no Ziemeļkorejas. Tolaik mediji vēstīja, ka viņš dzīvo kā askēts - nepusdieno pilsētā, neuzdrīkstas ceļot, baidās par savu dzīvību, bet visu laiku viņu apsargājot Ķīnas specdienesti.

Savukārt šī gada sākumā tika ziņots, ka no Ķīnas Kims pārbēdzis uz Malaiziju. Tiesa, arī tur viņa dzīvība tika īpaši apsargāta.

Āzijas mediji vēstīja, ka Kimam Čennamam un viņa tuviniekiem īpašas briesmas varētu draudēt pēc nežēlastībā kritušā abu brāļu tēvoča Čana Sontheka nāvessoda izpildes. Tēvocis Kimu vecāko audzinājis bērnībā un atbalstījis arī viņa emigrāciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!