Foto: Reuters/Scanpix

Nenomaksātu nodokļu dēļ par bankrotējušu pasludināts Santa Klausa birojs Lapzemē, kas ir viens no trim ar Ziemassvētku vecīša tēmu saistītajiem uzņēmumiem pie Artikas loka netālu no Rovaniemi pilsētas Somijā, vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija "Yle".

Apgabaltiesa atzinusi Santa Klausa biroja operatorkompāniju "Dianordia" par bankrotējušu, ko tās nodokļu parāds ir 206 tūkstoši eiro, vēstīja vietējais laikraksts "Lapin Kansa". Maijā Somijas Nodokļu pārvalde brīdināja kompāniju par bankrota pasludināšanu, ja parāds netiks samaksāts. Bankrota process tika sākts 31.jūlijā.

Kompānijas ģenerāldirektors Jorma Kariniemi "Yle" teica, ka sagaida lēmuma atcelšanu, un uzstāj, ka par parāda situāciju ir iespējams vienoties ar nodokļu iekasētājiem. Kompānijai likumā noteiktajā kārtībā ir laiks līdz nākamajai ceturtdienai samaksāt parādu vai panākt vienošanos, lai kompānija netiktu slēgta.

Santa Klausa birojs ir vecākā no trim Rovaniemi kompānijām, kas par naudu piedāvā tūristiem iespēju satikties un nofotografēties ar Ziemassvētku vecīti. Birojs ilgstoši strādāja cauru gadu, bet abas pārējās kompānijas - alā izvietotais Santas parks un Santas brīvdienu ciems - durvis ver vien Ziemassvētku sezonā.

Pērn Santa Klausa biroja apgrozījums bija nepilni divi miljoni eiro un tajā strādā 20 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!