Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdienas vakarā kādā interneta vietnē publiskots jauns videoieraksts ar martā Libānā nolaupītajiem septiņiem igauņu velotūristiem, kurā viņi sūdzas, ka valdība viņus pametusi likteņa ziņā, piektdien informē portāls "Delfi.ee".

46 sekunžu ilgajā ierakstā redzami visi septiņi nolaupītie, kas atrodas kādā telpā. Vizuāli visi izskatās veseli, lai arī nomākti.

Viens no viņiem angļu valodā saka, ka "ir 2011.gada 16.maijs, un mēs esam ieslodzījumā jau 54 dienas. Tas mums ir ļoti smagi. Mēs esam noguruši un lielās briesmās. Mēs lūdzam mūsu ģimenes un visus cilvēkus, kuri mūs zina, palīdzēt mums tikt ārā no šejienes jebkādiem līdzekļiem. Mēs lūdzam viņus izdarīt spiedienu uz Igaunijas valdību, lai tā mums palīdzētu izkļūt no šī ieslodzījuma, jo Igaunijas valdība mūs ir atstājusi un negrib mums vairs palīdzēt."

Kā ziņots reiz jau publiskots ieraksts ar nolaupītajim tūristiem, kas uzņemts 48 stundas pēc nolaupīšanas.

Jau vēstīts , ka martā bruņoti noziedznieki Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas. Nolaupīšana notika Zahles pilsētas rūpniecības rajonā 50 kilometrus uz austrumiem no Beirūtas drīz pēc tam, kad viņi bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Noziedznieki ar nolaupītajiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā.

Drošībnieki netālu no Zahles pilsētas atrada velosipēdus un mugursomas ar Igaunijas pilsoņu personīgajām mantām.

Visi nolaupītie ir vīrieši vecumā no 25 līdz 40 gadiem. Internetā izplatītā videovēstījumā viņi vēršas pie vairāku arābu valstu, tajā skaitā Sīrijas valdības, lūdzot viņus atbrīvot. Pastāv versija, ka viņus tur gūstā Sīrijā.

Vēlāk atbildību par nolaupīšanu uzņēmās mazpazīstams grupējums - "Kustība par atdzimšanu un reformām", kura arī pieprasīja izpirkuma maksu.

Tomēr turpmākas nolaupītāju aktivitātes un varas iestāžu rīcības nebija. Tika ziņots, ka aizturēti vairāki cilvēki, kas saistīti ar noziegumu, taču gūstekņu liktenis un atrašanās vieta palika nezināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!