Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas pilsonis Anderss Berings-Breiviks atzinis savu līdzdalību apšaudē valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Utoia salā netālu no galvaspilsētas Oslo, kurā gāja bojā 85 cilvēki un daudzi tika ievainoti, informē ārvalstu masu mediji.

Norvēģijas laikraksts "Dagbladed", atsaucoties uz Oslo policijas pārstāvi Sveinungu Sponheimu, informē, ka nopratināšanā Berings – Breiviks atzinies, ka tieši viņš, izmantojot divus šaujamieročus, sarīkojis nežēlīgo apšaudi uz salas.

Policists norādījis, ka apsūdzētā pratināšana varētu ilgt vēl vairākas dienas.


"Pašlaik mums nav nekādu pierādījumu, kas liecinātu, vai viņš uz salas bija viens pats vai ir vēl citi noziedznieki," sacījis Sponheims. Viņš arī norādījis, ka pašlaik nav skaidrības par nozieguma motīviem.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā piektdien notika sprādziens galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki, un kāds vīrietis policista formā atklājis uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot 85 cilvēkus, informēja amatpersonas un plašsaziņas līdzekļi.

Vīrietis, kurš šāva jauniešu nometnē, ir aizturēts. Tas ir 32 gadus vecs Norvēģijas pilsonis Anderss Bērings-Breivīks, kuram ir sakari ar galēji labējiem grupējumiem. Pēc policijas amatpersonu teiktā, sprādziens Oslo un apšaude nometnē, visticamāk, ir savstarpēji saistīti.

Norvēģijas premjers Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs notikušo nodevēja par murgu un nacionālo traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!