Foto: AP/Scanpix
Oslo atrastais vīrietis, kurš apgalvo, ka nespēj atcerēties ne savu vārdu, ne izcelsmi, ir čehs, atsaucoties uz Čehijas policijas paziņojumu, vēsta aģentūra AFP.

Vairāki ģimenes locekļi ir atpazinuši savu 36 gadus veco radinieku, ceturtdien paziņoja policija. Tomēr vēl nav skaidrs, kāpēc vīrietis atradies Norvēģijā.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Norvēģijas galvaspilsētā Oslo decembrī atrasts vīrietis ar pilnīgu atmiņas zudumu. Policija šonedēļ publiskojusi viņa fotogrāfiju, cerot uz sabiedrības atbalstu viņa identitātes noskaidrošanā.

Vīrietis, kurš ir aptuveni 25 gadus vecs, tika atrasts sniega kupenā rūpniecības rajonā Oslo austrumos. Policija viņa stāvokli atrašanas brīdī raksturoja kā sliktu.

Vīrietis, domājams, Austrumeiropas izcelsmes, ļoti labi runā angliski, kā arī saprot čehu, slovāku, poļu un krievu valodu.

"Vīrietim nav identifikācijas dokumentu, un viņš neatceras savu vārdu, no kurienes nāk un kā nokļuvis Norvēģijā, vai jebkādas citas detaļas par savu dzīvi," norādīts policijas paziņojumā.

Pagaidām viņš dēvē sevi par Džonu Smitu, līdz atcerēsies savu vārdu.
Oslo policija jau četrus mēnešus nesekmīgi centusies noskaidrot vīrieša identitāti, izsūtot fotogrāfijas un pirkstu nospiedumus Austrumeiropas valstu policijas spēkiem un pārbaudot pazudušo cilvēku sarakstus.

"Mēs esam nonākuši izmeklēšanas punktā, kur esam izmēģinājuši visu, nekur nenonākot. Tādēļ mēs tagad (..) izplatām viņa attēlu," medijiem paziņoja Oslo policijas pārstāvis.

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka ir pamats domāt, ka viņš ir nozieguma upuris, norāda policija. Par spīti atmiņas zudumam vīrietis esot saprātīgs un skaidri domājošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!