Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Izraēlas spēki veikuši uzlidojumus Gazas joslas drošības iestādēm un policijas iecirkņiem, bet karavīri devušies īsā sauszemes reidā pret raķešu palaišanas vietu piekrastes teritorijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Agrās svētdienas stundās Izraēlas gaisa uzbrukumos iznīcināts vairums kustības "Hamas" kaujinieku vadīto štābu un policijas iecirkņu. BBC to raksturo kā sīvāko bombardēšanu kopš operācijas sākuma 8. jūlijā.

Tā kā drošības struktūru ēkas atrodas blīvi apdzīvotā Gazas joslas apkaimē, nopietni bojājumi nodarīti arī bombardēšanas mērķiem tuvākajām mājām. Sestdienas vakarā uzlidojumā gājuši bojā 17 vienas ģimenes locekļi, informē palestīniešu avoti

Izraēlas Drošības spēki arī devušies reidā pret objektu Gazas joslas piekrastē, no kura uz Izraēlu šautas tāla darbības rādiusa raķetes. "Misijas laikā notika apšaude. Četri karavīri ir viegli ievainoti, visi droši atgriezušies mājās," teikts Izraēlas Drošības spēku paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter".

Domājams, ka šī bija pirmā reize, kad Izraēlas spēki iegāja Gazas joslas sauszemes teritorijā, kopš ar mērķi apturēt raķešu uzbrukumus sākās operācija.

Izraēla norāda, ka tās teritoriju sestdien sasniegušas aptuveni 90 raķetes. Pretraķešu aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" svētdienas rītā virs Izraēlas centrālās un dienvidu daļas pārtvērusi četras raķetes, ziņo laikraksts "Haaretz".

Palestīniešu raķešu uzbrukumos šonedēļ ievainoti vismaz pieci cilvēki Izraēlā, divi no tiem cietuši smagi.

Tikmēr uzlidojumos Gazas joslai gājuši bojā vismaz 159 palestīnieši, informē Gazas amatpersonas. ANO Drošības padome sestdien aicināja abas puses pārtraukt asinsizliešanu un sākt miera sarunas.

Kopš otrdienas, kad Izraēla ar mērķi pārtraukt raķešu uzbrukumus tās teritorijai sāka ofensīvu, ir notikuši simtiem uzlidojumu un triecienu pa objektiem Gazā. Palestīniešu kaujinieki tikmēr turpina izšaut raķetes pa Izraēlas pilsētām.

Izraēla ir norādījusi, ka vajadzības gadījumā sāks sauszemes uzbrukumu Gazai un ir sākusi daļēju rezervistu mobilizāciju. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!