Foto: Reuters/Scanpix

ASV vēl nav izlēmušas, vai piegādās ieročus Ukrainas armijai, pirmdien, pēc tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kopīgā preses konferencē paziņojis ASV prezidents Baraks Obama.

Obama norādīja, ka ir apspriedis šo jautājumu ar Merkeli, kura pret šādu ideju izturējusies noraidoši.

Vācijas kanclere paziņoja, ka turpinās uzstāt uz diplomātisku risinājumu Ukrainas krīzei, bet atzina, ka panākumi nav garantēti.

Obama arī norādīja, ka viņi atbalsta diplomātisku risinājumu, bet vienlaikus uzsvēra, ka starptautiskā sabiedrība nevar palikt bezdarbībā un vienkārši pieļaut, ka Eiropas robežas tiek pārbīdītas, draudot ar spēku.

Obama uzsvēra, ka sankcijas pret Maskavu turpināsies, kamēr tā pārkāps starptautiskās tiesības.

Prezidents norādīja, ka ASV nevēlas novājināt Krieviju, bet, saskaroties ar šādu agresiju, pasaulei ir jāparāda, ka tā ir vienota, un jāliek samaksāt par šādu rīcību.

Merkele brīdināja, ka atteikšanās no teritoriālās integritātes principa Ukrainas krīzē apdraudētu visu Eiropas mierīgās pastāvēšanas kārtību.

"Kā cilvēks, kas nāk no Eiropas, es varu tikai teikt, ka, atsakoties no teritoriālās integritātes principa, mēs nespēsim saglabāt Eiropas mierīgo kārtību," norādīja kanclere.

Vācijas, Francijas, Ukrainas un Krievijas līderi trešdien, 11.februārī, plāno tikties Minskā, lai apspriestu miera plānu konflikta noregulējumam Ukrainā, kur nepilna gada laikā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 5400 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!