Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien rīkotajā ārkārtas preses konferencē Baltajā namā paziņojis, ka Krievija ir atbildīga par vardarbību Ukrainas austrumos.


Viņš piebildis, ka "Krievija apmāca, apbruņo un finansē separātistus Ukrainā, ko skaidri pierāda Krievijas bruņoto spēku attēli Ukrainas teritorijā."

Obama izslēdz iespēju, ka ASV veiks militāru iejaukšanos, lai risinātu pieaugušo vardarbību Ukrainā. ASV kopā ar sabiedrotajiem cīnīsies, lai risinātu konfliktu Ukrainā, taču ne militārā veidā, paziņojis Obama. Viņš piebildis, ka, lai gan Ukraina nav NATO dalībvalsts, citas Ukrainas kaimiņvalstis ir, līdz ar to ASV apņemas aizstāvēt NATO sabiedrotos "ļoti nopietni". Obama norādījis, ka apmeklēs NATO samitu Velsā, kas notiks nākamnedēļ.

ASV prezidents atklājis, ka ceturtdien runājis pa telefonu ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura piekrita, ka Krievijas darbības Ukrainā radīs papildus sekas.

Tāpat viņš paziņojis par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vizīti ASV. Tā būs pirmā Porošenko vizīte kopš viņa stāšanās prezidenta amatā.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!