Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, izmantojot agresiju pret Ukrainu, cenšas "atjaunot padomju impērijas spozmi", G7 samita noslēgumā pirmdien paziņojis ASV prezidents Baraks Obama.

"Mums jāturpina spiediens uz Krieviju, lai tā pakļautos Minskas vienošanās noteikumiem," uzsvēra Obama.

"Ja Krievija, izmantojot separātistus, paaugstinās agresijas likmes Ukrainā", pret Maskavu vērstās sankcijas tiks pastiprinātas, norādīja Baltā nama saimnieks, piebilstot, ka papildu sankcijas "tehniskā līmenī" jau tiekot apspriestas.

Tikmēr Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka pašreizējās sankcijas paliks spēkā, kamēr netiks pilnībā izpildīta Minskas vienošanās.

Vēlāk preses konferencē to apstiprināja arī Obama, kurš arī norādīja, ka Krievijas armija, neskatoties uz to, ka Kremlis to noliedz, joprojām piedalās karadarbībā Ukrainas teritorijā.

"Kā mēs atkal redzējām pēdējo dienu laikā, Krievijas spēki turpina darboties Ukrainas austrumos, pārkāpjot Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību," uzsvēra ASV prezidents.

"Krievija ir dziļā recesijā. Tādējādi Krievijas rīcība Ukrainā kaitē Krievijai un krievu tautai, un G7 nepārprotami norāda, ka esam gatavi, ja nepieciešams, ieviest nozīmīgas papildu sankcijas," piebilda Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!