Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālie spēki trešdien noslepkavojuši apmēram 100 cilvēkus, tostarp 20 sievietes un 20 bērnus, Hamas provinces Kubeiras ciemā valsts vidienē, paziņoja opozīcijas koalīcija trimdā "Sīrijas Nacionālā padome".

Arī citi ziņu avoti vēstīja par slaktiņu šajā rajonā. Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ziņoja par 87 nogalinātajiem slaktiņā, kuru pēc regulārās armijas īstenotas Kubeiras un Maarzafas ciemu apšaudes ar artilēriju sarīkojuši Asada režīmu atbalstoši kaujinieki, bruņojušies ar šaujamieročiem un nažiem.

"Ir skaidri zināms, ka gājuši bojā desmitiem cilvēku, ieskaitot sievietes un bērnus," paziņoja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" pārstāvis Rami Abdelrahmans.

Sīrijas valdība ceturtdien noliedza, ka tās spēki trešdien esot īstenojuši šādu slaktiņu.

"Dažu mediju ziņas par Hamas provinces Kubeiras ciemā notikušo ir pilnīgi nepatiesas," valdība pavēstīja oficiālā televīzijas paziņojumā. "Teroristu grupējums sarīkoja šausmīgu noziegumu Hamas provincē, kurā bija deviņi upuri. Mediju ziņas veicina Sīrijas pilsoņu asiņu izliešanu," teikts šajā valdības paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!