Foto: AFP/Scanpix

Orkāns “Sendja”, kurš trešdien ir izplosījies Jamaikā, nogalinot vienu cilvēku, ceturtdien ir sasniedzis Kubu. Vētras brīdinājumi ir izsludināti Floridā un Bahamu salās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Orkāns Kubu sasniedzis ar vējiem, kuru ātrums ir līdz pat 175 kilometri stundā. Vētrai līdzi nestās lietusgāzes draud izraisīt plūdus un zemes nogruvumus kalnainos apvidos. Prognozes liecina, ka Kubas austrumos, Haiti un Dominikānā nokrišņu daudzums varētu sasniegt 300 milimetrus, bet atsevišķos kalnainos reģionos līdz pat 500 milimetriem.


Kubā no bīstamajiem reģioniem evakuēti tūkstošiem iedzīvotāju un tūristu. Santjago pilsētā viesnīcas nodrošinās ar elektrības ģeneratoriem. Orkāns skāris arī ASV bāzi Gvantanamo līcī. Aģentūras ”Reuters” korespondents ziņo, ka ir pārtraukta elektrības padeve, bet daļa ieslodzīto ir pārvietoti uz drošākām telpām.

Jamaikas amatpersonas ziņo, ka vairāk nekā 1000 cilvēku atrodas pagaidu patvērumos. Iedzīvotāji ziņo par bojātām ēkām un elektroenerģijas piegādes pārrāvumiem. Viens cilvēks gājis bojā, kad to saspieduši krītoši akmeņi.

Jamaikas lielākajās pilsētās noteikta divu diennakšu ilga komandantstunda, lai novērstu laupīšanu, par kuru jau ienākušas ziņas, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!