Foto: AP/Scanpix

Visu mīlētāju dienā - Valentīndienā - aprit gads, kopš Dienvidāfrikas Republikas slavenā protēžu skrējēja Oskara Pistoriusa draudzenes slepkavības, par kuru apsūdzēts sportists. Gadu pēc notikušā viņš atzinis, ka joprojām sēro pēc mīļotās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sportista draudzene Rēva Stēnkampa nošauta pērn 14.februārī Pistoriusam piederošā īpašumā netālu no Pretorijas. Sākotnējās ziņas liecināja, ka Pistoriuss sievieti esot noturējis par laupītāju, tomēr vēlāk policija šo versiju noliedza. Nākamajā dienā skrējēju apcietināja, pēc laika atbrīvoja, taču apsūdzība slepkavībā viņam nav atcelta un martā gaidāma tiesa.

Tagad, nepilnu mēnesi pirms gaidāmās tiesas, viņš atzīst, ka joprojām sēro par mirušo draudzeni. "Traumu, kuru radīja mīļotās zaudējums un tās dienas notikumi man būs jādziedē visu atlikušo dzīvi," savā mājas lapā ierakstījis Pistoriuss.

Paziņojumā, kas ievietots šī gada 14.februārī, teikts: "Ar vārdiem nevar aprakstīt tās sāpes, kas jācieš pēc tik traģiska nelaimes gadījuma, sevišķi ja zaudēts mīļotais cilvēks Rēva." Sportists raksta, ka viņam sāp arī Rēvas vecāku un draugu pārdzīvojumi, jauno sievieti zaudējot.

Stēnkampas tuvinieki medijiem sacījuši, ka viņas nāves gadadienu pieminēs šaurā ģimenes lokā. "Viņas piemiņai mēs gaisā palaidīsim sarkanus un baltus balonus, jo tās bija viņas mīļākās krāsas," sacīja Rēvas onkulis Mihaels Stēnkamps. Savukārt nogalinātās vecāki sacījuši, ka piedalīsies 3.martā paredzētajā tiesas sēdē.

Jāatgādina, ka 30 gadus vecā Rēva Stēnkampa savulaik bija populāra modele. Ar Pistoriusu viņa sāka draudzēties divus mēnešus pirms savas nāves un mitinājusies skrējēja mājā.

2012.gada vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!