Foto: Reuters/Scanpix

Kijeva nes pilnu atbildību par Malaizijas lidmašīnas "Boeing" katastrofu, bet pārējie paziņojumi ir spekulācijas, sacīja Krievijas aviācijas vadītājs Aleksandrs Neradjko.

"Katastrofa notika debesīs virs Ukrainas. Ukraina nes pilnu atbildību par visu, kas notiek Ukrainas gaisa telpā. Viss pārējais, manuprāt, ir spekulācijas," teica Neradjko.

Viņš norādīja, ka izmeklēšanā trūkst objektivitātes un "vēlmes atbraukt uz notikuma vietu, izpētīt atlūzas un konstrukciju elementus".

Komentējot žurnāla "Der Spiegel" publicēto Vācijas izlūkdienesta paziņojumu, ka Malaizijas "Boeing-777" lidmašīnas MH17 reisa katastrofu izraisīja prokrieviskie separātisti, Neradjko atzina, ka viņam nav skaidri ziņojuma secinājumi.

"Ir grūti runāt par kādiem datiem, ko sniedza vācu izlūki, jo visi apspriež to, kas ir rakstīts žurnāla lappusēs, lai arī tik autoritatīvā Vācijas izdevumā. Mēs no paša sākuma aicinājām nodarboties nevis ar baumu apspriešanu, bet ar reālu faktu izvirzīšanu, kailu patiesību, pamatojoties uz kuru var analizēt notikušā apstākļus. Līdz šim man nav zināmi tādi fakti, ko sniedza vācu izlūki, tāpēc man nav skaidra šāda pozīcija un secinājumi," viņš teica.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!