Foto: AP/Scanpix

Pieskaroties korupcijas tēmai, kvēlā sprediķī Romas pāvests Francisks pirmdien citējis rindas no Bībeles, kurās teikts, ka daži grēcinieki ir pelnījuši tapt piesieti pie akmens un iemesti jūrā, vēsta laikraksts "The Independent".

Kristieši, kas ziedo baznīcai, bet zog no valsts, dzīvo "dubulto dzīvi" un ir grēcinieki, kas pelnījuši sodu, sprediķī uzsvēra argentīniešu garīdznieks un citēja rindas no Lūkas evaņģēlija.

"Jēzus saka: "Viņam būtu labāk, ja ap kaklu apsietu dzirnakmeni un iemestu viņu jūrā," jo, "tur, kur ir viltus, nevar būt Dieva Gars," lasījis Francisks.

Korupcijā iesaistītos pāvests raksturojis kā "balsinātas kapenes", kas izskatās spožas no ārpuses, bet iekšā tās ir pilnas ar kauliem un trūdiem. "Korupcijā balstīta dzīve ir uzspodrināti puvekļi," ilustrēja Francisks, tieši neminot, vai viņš runā par korupciju Katoļu Baznīcā.

Korupciju sprediķī pāvests nosodīja arī piektdien, brīdinot, ka vecāki, kas pelna naudu ar kukuļiem ir "zaudējuši godu" un baro savus bērnus ar "netīru maizi", raksta "The Independent".

Kukuļņemšanu pāvests salīdzinājis ar narkotikām, no kurām cilvēks kļūst atkarīgs.

Francisks pēc sēšanās Svētajā Krēslā ir skaidri norādījis, ka apkaros korupciju Vatikānā. Francisks iestājas par pieticību un pret garīdznieku izšķērdību. Viņš pats ir atteicies no dzīves greznajā pāvesta pilī un mitinās apartamentos Vatikānā. Pasaules līderus pielikt punktu naudas kultam un palīdzēt nabagajiem.

Francisks lika pamest par dārgu naudu iekārtotu rezidenci un atstādinājis no amata Vācijas katoļu garīdznieku, kurš medijos jau ieguvis apzīmējumu "luksusa bīskaps".

Pāvests arī nolēmis izsolē pārdot "Harley-Davidson" rūpnīcas dāvināto motociklu, bet  iegūto naudu izmantot bezpajumtnieku patversmes renovācijai un zupas virtuvei Romā, vēstīja mediji.

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!