Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Francisks klātienē pateicies sievietei, kurai Sudānā piespriests nāves sods par to, ka viņa apprecējusi kristieti un pati ir šīs ticības pārstāve, ziņo portāls "Sky News".

Meriama Ibrahima ir divu bērnu māte. 27 gadus vecā sieviete Sudānā bija apsūdzēta par to, ka nodevusi islāma ticību un apprecējusies ar kristieti par spīti tam, ka viņa jau no dzimšanas ir kristiete. Viņu Etiopijā uzaudzinājusi māte, kura bija kristiete, savukārt tēvs, kurš pievērsās islāmam, pameta viņas, kamēr Ibrahima bija vēl pavisam maziņa.

Ceturtdien, 22. jūlijā, Ibrahima ar Itālijas valdības lidmašīnu ieradās Romā un drīz pēc tam viņa ar vīru un bērniem devās uz Vatikānu, lai privāti tiktos ar Romas pāvestu Francisku.

Vatikāna pārstāvis norāda, ka pāvests personīgi pateicās viņai par ticību.

Sudānas valdība nav sniegusi oficiālu komentāru par to, kāpēc tā atļāvusi Ibrahimai doties uz Itāliju.

Ibrahima Itālijā tikās arī ar Itālijas premjerministru Lapo Pistelli. Viņš medijiem norādīja, ka Itālija ar Sudāna kādu brīdi uzturējusi dialogu par Ibrahimu, taču no sīkāku komentāru sniegšanas atteicās.

Ibrahimai nāves sodu Sudānā atlika par diviem gadiem, lai viņa varētu auklēt un barot cietumā piedzimušo zīdaini, arī sievietes vecākais dēls Martins dzīvoja cietumā kopā ar viņu.

Nāves sodu pēc tam atcēla un Ibrahima kopā ar ģimeni devās uz lidostu, lai dotos uz ASV, taču viņu atkal aizturēja, šoreiz par dokumentu viltošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!