Foto: Reuters/Scanpix
No radariem sestdien pazudusi 'Malaysia Airlines' lidmašīna ar 239 cilvēkiem uz klāja, kura bija devusies ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu, ziņo raidsabiedrība BBC. Lidmašīnas meklēšanā tuvējos ūdeņos starp Malaiziju un Vjetnamu savus spēkus ir apvienojušas vairākas Āzijas valstis.

Pēdējo reizi signāls no lidmašīnas saņemts tai esot virs Vjetnamas dienvidiem. Tā lidojusi 10 kilometru augstumā un piloti par nekādām problēmām nav ziņojuši.

Lidsabiedrība jau sazinājusies ar lielāko daļu no pasažieru tuviniekiem un sola maksimālu atbalstu. Zināms, ka uz "Boeing B777-200" lidmašīnas klāja atradās 227 pasažieri, starp kuriem ir divi bērni un 12 apkalpes locekļi.

Savukārt glābšanas dienesti jau vairākas stundas meklē lidaparātu. Uz iespējamo avārijas reģionu Dienvidķīnas jūrā devušies vairāki kuģi, helikopteri un lidmašīnas no apkārtējā reģiona valstīm. Arī zvejnieki šajā reģionā aicināti ziņot par jebkuru informāciju, kas palīdzētu meklējumos.

Lidmašīnā bijuši vismaz 14 dažādu tautību pasažieri, lielākoties Ķīnas pilsoņi. Tiek ziņots arī par sešiem pasažieriem no Austrālijas.

Pasažieru radinieki un tuvinieki izvietoti tuvējā Pekinas lidostas viesnīcā.

Malaizijas nacionālā lidsabiedrība "Malaysia Airlines" ir viena no lielākajām Āzijā, kas dienā pārvadā ap 37 000 pasažieru uz 80 galamērķiem visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!