Foto: AFP/Scanpix
Pēc 'Charlie Hebdo' atbalstošas aptaujas Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs izteicis draudus Krievijas radiostacijai "Eho Moskvi", apsūdzot to par "galveno pretislāma ruporu Krievijā".

Radio veica aptauju, kurā klausītājiem uzdeva jautājumu, vai laikrakstiem, atbildot uz teroraktiem Francijā, jāpārpublicē satīriskā žurnāla "Charlie Hebdo" karikatūras. Aptaujā, kurā piedalījās nepilni 115 000 cilvēku, 54% atbalstīja rīcību, 44% sacīja, ka nav jāpārpublicē, bet diviem procentiem viedokļa nebija.

Kadirovs radiostacijas mājaslapas blogā pauda uzskatu, ka šāda veida jautājums ir provocējošs un aizskar "desmitiem miljonu musulmaņu", piebilstot, ka radiostacijas galvenajam redaktoram Aleksejam Venediktovam "nav ne ģimenes, ne reliģijas vērtību". Viņaprāt, radiostacijā pretislāma tematikā "specializējas vesela autoru brigāde, kuru nekas nesaista ar Krieviju".

Savukārt Venediktovs saistībā ar Kadirova izteicieniem solīja vērsties policijā. Viņš norādīja, ka radiostacijas redakcionālā politika ir nosvērta, profesionāla un attālināta no dažādu grupu, partiju un konfesiju interesēm.

Jau vēstīts, ka trešdien brāļi Kuaši iebruka Parīzes satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, nogalinot sargu, karikatūristus un žurnālistus. Tas radīja virkni tālāko uzbrukumu, kuru rezultātā bojā gāja 17 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!