Foto: DELFI
Minskā ceturtdien atklāta Austrumu partnerības jautājumiem veltīta konference, kas turpināsies arī piektdien, informēja Latvijas vēstniecība Baltkrievijā.

Konference "Minsk after Riga: The Forum on Reforms or the Ways for Belarus to Adjust and Develop in the New Regional Context" ir veltīta turpmākajiem Eiropas Savienības Austrumu partnerības politikas attīstības virzieniem un Baltkrievijas vietu tajā.

Konferences diskusijā "Baltkrievija un ES: jaunā darba kārtība?" kā eksperts piedalījās Latvijas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns, kurš pauda pārliecību par nepieciešamību Eiropas Savienībai, realizējot Austrumu partnerības politiku, izmantot diferencētāku pieeju sadarbojoties ar katru no sešām partnervalstīm. Viņš akcentēja sasniegto progresu ES un Baltkrievijas attiecībās un izteica pārliecību par nepieciešamību turpināt šo tuvināšanās procesu, tostarp izmantojot Austrumu partnerības politikas sniegtos instrumentus.

Konferenci Latvijas vēstniecība Baltkrievijā organizē sadarbībā ar Baltkrievijas stratēģisko pētījumu institūtu un tajā piedalās vairāk nekā 150 dalībnieku, tostarp vietējie un ārvalstu pētnieki un ārpolitikas eksperti, Baltkrievijas valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvji, Minskā akreditētie ārvalstu diplomāti un mediju pārstāvji.

Jau ziņots, ka Rīgas samitu 21. un 22.maijā apmeklēja 28 ES valstu un sešu Austrumu partnerības valstu - Baltkrievijas, Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Moldovas un Ukrainas - augsta līmeņa amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!