Foto: LETA

Pēc Ukrainas teritorijas pievienošanas Krievija ķersies pie Latvijas, brīdina Eiroparlamenta (EP) deputāts no Polijas Jaceks Sariušs - Voļskis, kurš ir Ārlietu komisijas loceklis un kādreiz bijis EP viceprezidents. Par to ziņo vietne "Newsru.com".

"Eiropas Savienībā (ES) ir tāda izpratne, ka Krievijas agresijas galvenais mērķis ir Ukraina, tomēr ne tikai viņa. Runa ir par tādas impērijas atjaunošanu, kāda kādreiz bija Padomju Savienība. Tas ir, runa ir par teritoriju iekļaušanu Krievijas ietekmes sfērā," deputāts paziņoja "Espreso" TV ēterā.

"Dažas teritorijas plāno pievienot Krievijas Federācijai, piemēram, kā tas notika ar Krimu. Novērojam ļoti satraucošas darbības un tās skar Latviju," teicis Sariušs - Voļskis.

Līdzīgu viedokli deputāts paudis arī Eiroparlamenta sienās, atsaucoties uz Latvijas bijušā prezidenta Valda Zatlera paziņojumu, ka Krievijas specdienesti pēta Latvijas pierobežas iedzīvotāju noskaņojumu.

"Līdzīgi tam, kā Krimā pirms aneksijas tika veikti slepeni sabiedriskās domas pētījumi, tādi pētījumi notika arī Latvijā. Tā ka tas ir daudz plašāks Krievijas Impērijas atjaunošanas plāns," norādījis Polijas deputāts.

Jau vēstīts, ka martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Savukārt nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!