Foto: morgueFile
Klusajā okeānā Peru krasta tuvumā pirmdien notikušajā spēcīgajā zemestrīcē ar stiprumu 6,3 magnitūdas pēc Rihtera skalas ir ievainoti 145 cilvēki, sagrautas vai sabojātas simtiem ēku un vietām pārtraukta elektroapgāde, paziņoja amatpersonas.

Zemestrīces epicentrs atradās 23 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Ikas pilsētas apmēram 300 kilometrus no valsts galvaspilsētas Limas. Zemestrīce notika 39 kilometru dziļumā.

Lielākā daļa ievainoto tika aizvesti uz slimnīcu, bet gūtie ievainojumi lielākoties ir viegli, paziņoja Veselības ministrija. Nav ziņots, ka zemestrīcē būtu bojāgājušie.

Vairums cilvēku tika ievainoti, panikā bēgot no ēkām vai sagrūstot ēku sienām. Desmitiem Ikas iedzīvotāju pavadīja nakti parkos un dārzos, baidoties no iespējamiem pēcgrūdieniem.

Zemestrīce sagrāva 125 ēkas un sabojāja 581 ēku. Starp bojātajām ēkām ir Ikas katedrāle, kas tika bojāta arī 2007.gadā notikušā zemestrīcē.

2007.gada 15.augustā 8,0 magnitūdu zemestrīcē Ikas rajonā gāja bojā vairāk nekā 500 cilvēku un tika ievainoti apmēram 200 tūkstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!