Par pirmo sievieti Peru premjerministra amatā svētdien kļuva pazīstama un respektabla juriste Beatrisa Merino, kurai uzticēta valdības vadīšana prezidenta Alehandro Toledo nepopularitātes apstākļos.
Toledo sestdien izveidoja jaunu valdību un iecēla Merino par tās vadītāju pēc tam, kad iepriekšējās valdības ministri pirms nedēļas atkāpās skolotāju, tieslietu darbinieku un valsts veselības aprūpes darbinieku streiku dēļ.

Merino nomaina premjera amatā Luisu Solari, kurš pagājušo pirmdien atkāpās kopā ar pārējiem valdības ministriem. Jaunajā valdībā ir 10 agrākās valdības ministri un seši jauniecelti ministri.

Toledo popularitātes reitings divos gados kopš prezidentūras sākuma ir krities līdz 11 procentiem, un viņš pēc dažu analītiķu ieteikuma deleģēja daļu varas Merino.

Prezidents pirms tam bija piedāvājis premjerministra amatu vairākiem cilvēkiem, kas visi atteicās no tā. Starp šiem cilvēkiem bija rakstnieks Mario Vargass Ljosa, kurš ir Merino tuvs draugs un ieteica viņu šim amatam.

55 gadus vecā Merino ir ieguvusi zinātniskos grādus Sv.Marka Nacionālajā universitātē Limā, Hārvardas Universitātē un Londonas Ekonomikas skolā. Viņa ir bijusi senatore no 1990. līdz 1992.gadam un Kongresa deputāte no 1995. līdz 2000.gadam, kā arī veiksmīgi pildījusi svarīgu amatu Finansu pārvaldē Toledo prezidentūras laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!