Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja siera ražošanas mākslas apgūšanai un piena izstrādājumu kvalitātes uzlabošanai uz Franciju nosūtīs savus pārtikas ražošanas ekspertus, atsaucoties uz Francijas interneta vietni "La Lettre A", vēsta raidsabiedrība BBC.

Nacionālā piena pārstrādes industrijas koledža (ENIL) Francijas austrumu pilsētā Bezansonā ir gatava uzņemt trīs Ziemeļkorejas ekspertus, ziņo franču tīmekļa vietne.

Vairākus mēnešus ilgā apmācība gan koncentrēšoties tikai uz vienas siera šķirnes ražošanu - Ementāles. Medijs norāda, ka "siera diplomātijas" projekts notiek pateicoties izolētās valsts līdera patikai pret konkrēto siera šķirni. Tā bijusi Kima Čenuna mīļākā uzkoda laikā, kad viņš studējis Šveicē.

Ziemeļkorejas ekspertu galvenais uzdevums ir izmantot apgūtās prasmes, lai uzlabotu Phenjanā ražotā siera kvalitāti, kas pašlaik atpaliekot no prasībām.

Ziemeļkorejai blakus esošā Dienvidkoreja ir liels siera importētājs, piebilst vietne. Pieprasījums pēc siera Dienvidkorejā ir izraisījis piena cenu celšanos ASV.

Kima Čenuna, kurš par totalitārās valsts līderi kļuva pēc sava tēva Kima Čenira nāves 2011. gada beigās, oficiālā biogrāfija nav pieejama. Pat viņa dzimšanas gads nav precīzi zināms. Saskaņā ar Dienvidkorejas valdības ziņām viņš pasaulē nācis 1983. vai 1984. gadā. Deviņdesmitajos gados kādu brīdi viņš studējis starptautiskā skolā Šveicē, bet pēc tam militārajā akadēmija Phenjanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!