Foto: AFP/Scanpix

Pie Ukrainas Doņeckas apgabala pilsētas Debaļceves pamanīti 27 Krievijas spēku tanki, bet Stahanovas apkārtnē fiksēta Krievijas desantnieku ierašanās, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Vēl pirms vienas dienas šī pati bruņutehnika redzēta pārvietojamies citā rajonā, norāda Timčuks. Runājot par Stahanovas apkārtnē pamanītajiem Krievijas karavīriem, eksperts norāda, ka tie ir Krievijas 76. uzbrukuma desanta divīzijas kaujinieki.


"Krievijas desantnieki pārvietojas ar speciālu autotransportu grupās pa 10 cilvēkiem. Pēdējo diennakšu laikā šajā rajonā fiksēta Krievijas radioelektroniskās cīņas staciju darbība, bloķējot mobilos sakarus," informē Timčuks.

Tikmēr prokrievisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās pasliktinājusies kriminogēnā situācija, Krievijas noziedzīgie grupējumi nodarbojas ar automašīnu zādzībām un kontrabandu, raksta Timčuks. Zagto automašīnu nogādāšanā uz Krieviju ar noziedzniekiem sadarbojas Krievijas armijas virsnieki, viņš norāda.

Pašpasludinātajā "Doņeckas Tautas Republikā" strauji aktivizējusies Krievijas pasu izsniegšana, vispirms ar tām nodrošina pensionārus, stāsta Timčuks. Savukārt "Luhanskas Tautas Republikā" saņemts sūtījums ar uzšuvēm "Harkovas Tautas Republika".

Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkova un Harkovas apgabals atrodas Ukrainas kontrolē. Svētdien Harkovā gāzts Ukrainas lielākais Ļeņina piemineklis.

Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!