Foto: DELFI
Trešdienas rītā Libānas ziņu portāls "Lebanon Files" saņēmis elektroniskā pasta vēstuli no grupējuma "Kustība par atdzimšanu un reformām", kurā pieprasīta izpirkuma maksa par nolaupītajiem Igaunijas pilsoņiem, informē portāls "Delfi.ee".

Igaunijas Ārlietu ministrija ziņo, ka Libānas ziņu portāls "Lebanon Files" plkst.6:30 no rīta saņēmis ziņojumu no grupējuma, kas sevi dēvē par "Kustību par atdzimšanu un reformām". Paziņojumā pausts, ka nolaupītie igauņi ir grupējuma rokās, ar viņiem viss ir kārtībā un grupējums vēlas par viņiem saņemt izpirkumu. Paziņojumā neesot norādītas nekādas detaļas, arī kontakti un pieprasītā summa, informē ministrija.

Ārlietu ministrija un Libānas tiesībaizsardzības iestādes paziņojumu uztverot nopietni, taču pagaidām nav zināms, kas ir paziņojuma autori un kādi ir viņu motīvi. Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets norādījis, ka nav arī zināms, vai elektroniskajā vēstījumā portālam izvirzītās prasības ir īstas.

Ministrs norādījis, ka ciešā Libānas oficiālo varas iestāžu un partnervalstu sadarbībā turpinās intensīvs darbs, lai atrastu nolaupītos Igaunijas pilsoņus.

Jau ziņots, ka martā bruņoti noziedznieki maskās Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas. Nolaupīšana notika Zahles pilsētas rūpniecības rajonā 50 kilometrus uz austrumiem no Beirūtas drīz pēc tam, kad viņi bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Noziedznieki ar nolaupītajiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā.

Drošībnieki netālu no Zahles pilsētas atrada velosipēdus un mugursomas ar Igaunijas pilsoņu personīgajām mantām.

Libānas tiesībsargi aiztuirējuši vairākus cilvēkus, kas verētu būt saistīti ar kaimiņvalsts pilsoņu nolaupīšanu. Pieļauta iespēja, ka nolaupītie varētu būt aizvesti no Libānas uz Sīriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!